Web Analytics Made Easy - Statcounter

دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های کشور در نامه‌ای به رئیس بانک مرکزی نوشتند: با توجه به نزدیک شدن سال نو مهلت تنفس برای بازپرداخت وام‌های کمتر از ۵۰ میلیون تومان داده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های کشور در نامه‌ای به رئیس بانک مرکزی نوشتند: با توجه به نزدیک شدن سال نو مهلت تنفس برای بازپرداخت وام‌های کمتر از ۵۰ میلیون تومان داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متن نامه به شرح زیر است:
جناب آقای همتی ریاست محترم بانک مرکزی
سلام علیکم
در هفته‌های اخیر با ورود ویروس کرونا به کشور و توصیه‌های وزارت بهداشت و تصمیم دولت مدارس و دانشگاه‌ها و بسیاری از تجمعات تعطیل شده و مردم برای حفظ سلامتی‌شان در قرنطینه خانگی به سر می‌برند و دیگر از اسفندماه پرجنب و جوش در جامعه خبری نیست؛ اسفندماهی که همیشه برای کاسبان و مشاغل آزاد نوید کسب سود و رونق بازار را می‌داد. کسب و کار‌های بسیاری مانند: رستورانها، تالارها، فروشندگان پوشاک، آرایشگران و دست فروشان و کسبه شهر‌های زیارتی و... به ضرردهی رسیده‌اند.   این‌ها همه در حالی است از ابتدای سال نیز با رکود و تورم حاکم بر اقتصاد بسیاری از مشاغل سال سختی را پشت سرگذاشته بودند و امیدشان به شب عید بود. بی شک ضررو زیان ناشی از تعطیلی بازار و کاهش تقاضا بر فشار اقتصادی وارد آمده در طی این سال‌ها خواهد افزود و ضرر و زیان ناشی از این اتفاق بیش از همه به قشر ضعیف جامعه و کارگران خدمتگذار تولید کشور آسیب می‌رساند و واحد‌های تولیدی و کسب و کار‌ها از طرفی باید به فکر پرداخت سنوات و عیدی کارگرانشان باشند و از طرفی باید بدهی‌ها و وام‌هایشان را پرداخت نمایند.   از آنجا که بیشتر وام‌های خرد متعلق به کسب‌و‌کار‌های کوچک و قشر کم‌درآمد جامعه و جوانان تازه ازدواج کرده است و ضرر‌های ناشی از تعطیلی و رکود حاکم بر بازار در این روز‌ها بیش از پیش این قشر را درگیر می‌نماید لذا ماجمعی از تشکل‌های دانشجویی کشور از جنابعالی مطالبه داریم تا در جهت کم کردن فشار بر مردم و کمک به آن‌ها با توجه به نزدیک بودن سال نو و از دست رفتن بهترین زمان جهت سود اقتصادی، اقدامات لازم درخصوص دادن مهلت تنفس برای بازپرداخت وام‌های کمتر از ۵۰ میلیون تومان را مبذول فرمایید.
والعاقبة للمتقین
رونوشت به:
شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا
نمایندگان مجلس شورای اسلامی

امضا کنندگان:

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه
بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی کرمانشاه
بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان
بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان
بسیج دانشجویی دانشگاه قم
بسیج دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه
بسیج دانشجویی دانشگاه امام خمینی قزوین
بسیج دانشجویی دانشگاه کردستان
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه
انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ارومیه
بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور ارومیه
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان ارومیه
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل
انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت دانشگاه آزاد ارومیه

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بانک مرکزی مجلس شورای اسلامی بسیج دانشجویی بسیج دانشجویی دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۱۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • قاسمی: هر جا از قرآن فاصله گرفتیم به همان میزان دچار مشکل و انحراف شدیم +فیلم
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک
  • گرفتن ویزای دانشجویی اروپا چگونه است؟
  • معرفی برگزیدگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در تبریز
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده