Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخبار دانشگاهی را از«کانالاخبار دانشگاهیSNN.ir»دنبال کنید

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خبرنامه دانشجویان در گزارشی نوشت: موضوع وام شهریه دانشجویی در این ایام داغ است و داوطلبان کنکوری پیگیر این موضوع هستند که آیا اگر در دوره‌های شهریه‌پرداز قبول شوند، می‌توانند از پس شهریه‌های دانشگاه مدنظر خود بربیایند یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین در این گزارش به بررسی موضوع شهریه و انواه وام‌هایی که به آن تعلق می‌گیرد پرداخته‌ایم.

کدام دانشگاه‌ها شهریه دریافت می‌کنند؟

غیر از دانشگاه‌های دوره روزانه که دانشجویان نیازی به پرداخت شهریه ندارند در سایر دوره‌ها و دانشگاه‌ها(شبانه، نیمه حضوری، مجازی، دانشگاه پیام نور، موسسات غیرانتفاعی و...) دانشجو ملزم است در هر ترم مبلغی را تحت عنوان شهریه تحصیلی پرداخت کند.

در ادامه اسامی دانشگاه‌ها و دوره‌هایی که پرداخت شهریه در آنها الزامیست آمده است:

۱ شبانه(نوبت دوم)
۲ نیمه حضوری
۳ مجازی
۴ دانشگاه پیام‌نور
۵ دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی
۶ پردیس خودگردان دانشگاه‌ها
۷ علمی کاربردی

چند درصد دانشجویان شهریه می‌دهند؟

به گفته مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم، در حال حاضر حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های کشور حضور دارند که ۵۰ درصد آنها در دانشگاه‌های غیردولتی و شهریه‌پرداز تحصیل می‌کنند. اگر درصد جمعیت دانشجویی دانشگاه‌های دولتی که با پرداخت شهریه درس می‌خوانند را نیز به این آمار اضافه کنیم، ۸۵ درصد جمعیت دانشجویی کشور با پول تحصیل کرده و شهریه‌پرداز هستند.

جزئیات وام شهریه در دانشگاه‌ها

در ادامه به بررسی وضعیت پرداخت وام شهریه در دانشگاه‌های شهریه‌پرداز، بر اساس آخرین آمار و به تفکیک تمامی دوره‌های شهریه‌ای پرداخته‌ایم.

بخشی از دانشجویان شهریه پرداز دانشگاه‌ها را، دانشجویان دانشگاه‌های غیرانتفاعی تشکیل می‌دهند که تحت پوشش وام شهریه وزارت علوم قرار دارند، وام شهریه این دانشجویان نیز به شرح زیر ارایه می شود.

- وام شهریه کاردانی: دانشجویان کاردانی غیرانتفاعی می‌توانند در ۴ نوبت هر ترم مبلغ ۳ میلیون ریال(۳۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

- وام شهریه کارشناسی: دانشجویان کارشناسی غیرانتفاعی می‌توانند در ۸ نوبت هر ترم مبلغ ۳ میلیون ریال (۳۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

- وام شهریه کارشناسی ارشد ناپیوسته: دانشجویان کارشناسی ارشد غیرانتفاعی می توانند در ۴ ترم هر ترم مبلغ ۱۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال(یک میلیون و صد و پنجاه هزار تومان) وام شهریه بگیرند.

- وام شهریه دکتری تخصصی ناپیوسته: دانشجویان دکتری غیرانتفاعی نیز در ۸ نوبت مبلغ ۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال(۲ میلیون و پانصد هزار تومان) وام شهریه دریافت کنند.

دانشجویان دانشگاه آزاد تعداد بیشتری از دانشجویان شهریه‌پرداز دانشگاه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و تحت پوشش وام شهریه وزارت علوم نیز قرار دارند، اما به دلیل حجم زیاد دانشجویان و کمبود منابع صندوق رفاه دانشجویان، دانشگاه آزاد علاوه بر وام شهریه وزارت علوم، خود نیز به دانشجویان این دانشگاه وام ارائه می کند. وام شهریه دانشجویان دانشگاه‌های آزاد، از ترم اول کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به شرح زیر است:

- وام شهریه کاردانی: دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد می توانند در ۴نوبت هر ترم مبلغ ۵ میلیون ریال(۵۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

- وام شهریه کارشناسی: دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد می توانند در ۸ نوبت هر ترم مبلغ ۵ میلیون ریال (۵۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

- وام شهریه کارشناسی ارشد ناپیوسته: دانشجویان کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه آزاد می توانند در ۴ترم هر ترم مبلغ ۱۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال (یک میلیون و صد و پنجاه هزار تومان) وام شهریه بگیرند.

- وام شهریه دکتری حرفه‌ای: دانشجویان دکتری حرفه ای دانشگاه آزاد می توانند در ۸ ترم هر ترم مبلغ ۱۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال (یک میلیون و صد و پنجاه هزار تومان) وام شهریه بگیرند.

- وام شهریه دکتری تخصصی ناپیوسته: دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد نیز در ۸ نوبت مبلغ ۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال (۲ میلیون و پانصد هزار تومان) وام شهریه دریافت کنند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز پیش از این گفته بود: به دانشجویان مقطع دکتری شبانه به میزان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد شبانه مبلغ یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان تحت عنوان وام شهریه پرداخت می شود.

وام شهریه به دانشجویان دانشگاه پیام نور از ترم اول برای تمام دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به شرح زیر ارایه می شود.

- وام شهریه کاردانی: دانشجویان کاردانی پیام نور می توانند در ۴ نوبت هر ترم مبلغ ۳ میلیون ریال (۳۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

- وام شهریه کارشناسی: دانشجویان کارشناسی پیام نور می توانند در ۸ نوبت هر ترم مبلغ ۳ میلیون ریال (۳۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

- وام شهریه کارشناسی ارشد: دانشجویان کارشناسی ارشد پیام نور می توانند در ۴ ترم هر ترم مبلغ ۱۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال (یک میلیون و صد و پنجاه هزار تومان) وام شهریه بگیرند.

- وام شهریه دکتری: دانشجویان دکتری پیام نور نیز در ۸ نوبت مبلغ ۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال (۲ میلیون و پانصد هزار تومان) وام شهریه دریافت می کنند.

در مجموع وام شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز کشور در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ به شرح زیراست:

شهریه(هر ترم به دانشجویان شهریه‌پرداز) کاردانی و کارشناسی ۳,۰۰۰,۰۰۰ ریال


کارشناسی ارشد ناپیوسته ۱,۱۵۰۰,۰۰۰ ریال


کارشناسی ارشد پیوسته ۷,۰۰۰,۰۰۰ ریال


دکتری حرفه ای ۱,۱۵۰۰,۰۰۰ ریال


دکتری تخصصی پیوسته ۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال


دکتری تخصصی ناپیوسته ۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال


شهریه غیرانتفاعی(هر ترم به دانشجویان شهریه‌پرداز) کاردانی و کارشناسی ۳,۰۰۰,۰۰۰ ریال


کارشناسی ارشد ناپیوسته ۱۱,۵۰۰,۰۰۰ ریال


دکتری تخصصی ناپیوسته ۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال


شهریه دانشگاه آزاد کاردانی و کارشناسی ۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال


کارشناسی ارشد ناپیوسته ۱۱,۵۰۰,۰۰۰ ریال


دکتری حرفه ای ۱۱,۵۰۰,۰۰۰ ریال


دکتری تخصصی ناپیوسته ۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال

امکان پرداخت وام به تمام دانشجویان مقدور نیست


طبق اعلام صندوق رفاه دانشجویان، با توجه به عدم تخصیص اعتبارات لازم به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم امکان پرداخت وام شهریه به تمام دانشجویان مقدور نیست و این وام با نظر معاون دانشجویی دانشگاه تعلق می‌گیرد.

نحوه بازپرداخت وام

بازپرداخت تمام وام های صندوق رفاه دانشجویان پس از تحصیل با اعمال تنفس نه ماهه صورت می گیرد. البته به استثنای وام ویژه دکتری که اخیرا برای رفاه حال دانشجویان قرار شد ۲ سال بعد از فارغ التحصیلی پرداخت شود. همچنین دانشجویان کاردانی و کارشناسی ارشد چهار ترم و دانشجویان کارشناسی و دکتری هشت ترم می توانند از وام شهریه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم استفاده کنند.

شرایط ضامن برای دریافت وام

ضامن می‌تواند، کارمند رسمی یا پیمانی یا بازنشسته دارای کسر از حقوق باشد که توسط دانشجوی شهریه‌پرداز معرفی می‌شود.

دانشجویان پردیس‌های خودگردان وام نمی‌گیرند


نکته حائز اهمیت دیگر این است که وام شهریه به دوره‌های پولی پردیس‌های خودگران در هیچ مقطعی تعلق نمی‌گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۷۴۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دانشگاه مشهور ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا اعلام آمادگی کرد!

مدتی است دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین به پا خواسته اند و اعتراضات گسترده شان به گوش جهانیان رسیده است.

در این رابطه عبداله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی گفت: این اتفاق بی سابقه و میمونی است که بیداری واقعی در فضای دانشگاهی را نشان می‌دهد.

وی افزود: با توجه به اتفاقاتی که افتاده دانشگاه علامه طباطبائی هم آمادگی دارد سوابق تحصیلی استادان و دانشجویان علوم انسانی دانشگاهیان آمریکایی که اخراج شده را برای پذیرش بررسی کند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: ما حتی آمادگی داریم از این افراد برای حضور در مجامع علمی دانشگاه دعوت کنیم تا از ارزیابی و تجربیات شان از اتفاقاتی که در کشور‌های اروپایی و آمریکایی رخ می‌دهد استفاده کنیم.

معتمدی در ادامه گفت: اگر رشته تحصیلی این افراد با رشته تحصیلی دایر در دانشگاه علامه طباطبائی مطابق باشد آمادگی داریم به این دانشجویان بورس تحصیلی ارائه کنیم و حتی آمادگی آموزش زبان فارسی از طریق وبینار و فضای مجازی در دوره‌های معینی به آنها داریم تا با زیان فارسی آشنا شوند.

منبع: فارس

tags # دانشگاه علامه طباطبایی ، دانشجو سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران
  • آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن
  • این دانشگاه مشهور ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا اعلام آمادگی کرد!
  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی
  • اعلام آمادگی این دانشگاه ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه های ایران برای پذیرش دانشجویان معترض آمریکایی
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا